Partidul Național Liberal
Măsuri luate pentru o Guvernare Responsabilă!

Contextul global în care ne regăsim astăzi este dificil și imprevizibil, cu multiple crize suprapuse și efecte în lanț pe care trebuie să le gestionăm atent. O guvernare sănătoasă și responsabilă înseamnă sprijin pentru populație și mediul de afaceri, fonduri europene și demararea reformelor în sistemele vitale ale statului și societății.

Principalele domenii și măsuri:

Sprijin pentru RomâniaPNRRMăsuri fiscaleInvestițiile în economieSprijin pentru companiiEnergieDigitalizarea RomânieiInflație și creșterea prețurilorSprijin pentru cei vulnerabiliFonduri Europene
AgriculturăTransporturiDezvoltare localăSănătateEducațieSprijin pentru UcrainaJustițieSchengenSprijin pentru tineri și familii

Inflație și creșterea prețurilor

În aceste vremuri, e important să protejăm cetățenii și companiile de efectele pe care le generează rata crescută a inflației și creșterea prețurilor. Sunt efecte firești în contextul global al crizelor care afectează economiile, iar treaba Guvernului este să intervină prompt și coerent pentru limitarea acestor efecte asupra populației și a mediului de afaceri.

Salariul minim va crește și în 2023

Salariul minim brut va fi majorat la 3000 de lei.[..]

3,1 miliarde lei pentru românii afectați de creșterea prețurilor

Vouchere de 50 de euro, pe care fiecare familie vulnerabilă îl va primi la 2 luni, până la finalul anului.[..]