Partidul Național Liberal
Măsuri luate pentru o Guvernare Responsabilă!

Contextul global în care ne regăsim astăzi este dificil și imprevizibil, cu multiple crize suprapuse și efecte în lanț pe care trebuie să le gestionăm atent. O guvernare sănătoasă și responsabilă înseamnă sprijin pentru populație și mediul de afaceri, fonduri europene și demararea reformelor în sistemele vitale ale statului și societății.

Principalele domenii și măsuri:

Sprijin pentru RomâniaPNRRMăsuri fiscaleInvestițiile în economieSprijin pentru companiiEnergieDigitalizarea RomânieiInflație și creșterea prețurilorSprijin pentru cei vulnerabiliFonduri Europene
AgriculturăTransporturiDezvoltare localăSănătateEducațieSprijin pentru UcrainaJustițieSchengenSprijin pentru tineri și familii

Transporturi

Avem nevoie de investiții majore pentru ca România să funcționeze pe o infrastructură ce răspunde necesităților momentului. Guvernul recunoaște rolul esențial pe care transportatorii îl au în procesele de producție, de la furnizarea materiei prime până la expedierea produsului finit. Astfel, au fost alocate fonduri pentru sprijinirea acestor companii într-o perioadă în care avansul prețului carburanților poate lovi direct în supraviețuirea unei firme care se ocupă de transport.

Autostrada Moldovei A7 pe drumul cel bun

Unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din regiunea Moldovei va deveni realitate. Autostrada A7 va fi finanțată integral prin PNRR.[..]

9,6 miliarde de euro pentru infrastructura de transport

Comisia Europeană a aprobat Programul Transport, propus de Guvern în cadrul Politicii de Coeziune 2021-2027.[..]